Loading

wait a moment

6 voordelen bij het leasen van een elektrische auto

Remschijven Volkswagen

Elektrische auto’s zijn zeer populair en er verschijnen in een rap tempo steeds nieuwe modellen van alle bekende automerken. Er is nu altijd wel een elektrische auto te vinden die past bij u en uw budget. In de garages zijn de elektrische auto’s nog steeds stevig aan de prijs maar met het afsluiten van een privé of zakelijk leasecontract rijdt u in een nieuwe elektrische auto voor een vast bedrag per maand. Daarnaast betaald u alleen nog de kosten van het laden. Dat is alvast het eerste voordeel want het laden van stroom is een stuk goedkoper dan het tanken van benzine.

Geen wegenbelasting tot 2025

De regering heeft besloten dat voor het rijden met een elektrische auto in elk geval tot 2025 geen wegenbelasting betaald moet worden. Bereken maar eens wat u nu met uw huidige auto betaald aan wegenbelasting. Deze kosten bespaard u zich wanneer er wordt overgeschakeld naar een elektrische auto.

Goed voor het milieu en fluisterstil

De CO2 uitstoot van elektrische auto’s is vele malen lager dan die van benzineauto’s. Bovendien mogen auto’s met een hoge CO2 uitstoot nu al vaak niet meer binnen steden rijden. Minder uitstoot is zeer goed nieuws voor ons milieu dat toch al kwetsbaar is.

Geen bijtelling tot in elk geval eind 2020

Bijtelling betaald u wanneer u een zakelijk leasecontract heeft maar daarnaast ook privé gebruik maakt van dezelfde auto. Tot 500 kilometer hoeft u geen bijtelling te betalen. Begin 2020 is vastgesteld dat de bijtelling voor elektrische auto’s met een catalogusprijs van 45.000 euro 8% is. Voor duurdere auto’s geldt dat de 8% geldt over de eerste 45.000 euro. Over de rest van het bedrag wordt een bijtelling betaald van 22%. In 2021 komt hierop een kleine verandering. Dan geldt dat over de eerste 40.000 euro 12% bijtelling moet worden betaald.

Subsidie voor het rijden in een elektrische auto

Om het elektrisch rijden aan te moedigen is het mogelijk om subsidie te krijgen van de overheid wanneer u een elektrische auto koopt of leaset. Wanneer u de auto koopt krijgt u het subsidiebedrag in één keer uitgekeerd. Bij leasen wordt het verrekend met de maandprijs. U ontvangt hetzelfde bedrag als iemand die de auto koopt alleen wordt de uitbetaling uitgesmeerd over de looptijd van leasecontract.

Geen onderhoudskosten gedurende de looptijd van het leasecontract

Wanneer u een leasecontract aangaat van bijvoorbeeld 5 jaar dan draagt de leasemaatschappij zorg voor de kosten van onderhoud en eventuele keuringen tijdens de looptijd. Wie weet wat de garage prijzen tegenwoordig zijn begrijpt dat hier een flink voordeel te halen is. Op www.elektrischeautolease.nl leest u nog veel meer over de voordelen van het leasen en de verschillende keuzes die u daarbij dient te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *