Loading

wait a moment

Alles wat je moet weten over VW tuning

VW tuning is een proces waarbij het rijcomfort van jouw Volkswagen direct verbeterd kan worden. De motor van de auto wordt namelijk geoptimaliseerd door aanpassingen te maken in de software. De auto zal dan meteen anders aanvoelen tijdens het rijden. Dit klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar dat is het zeker niet! Tuning is namelijk een veilig en duidelijk proces. Alles wat jij wilt weten over VW tuning lees je hier.

Alleen software aanpassingen bij VW tuning

Bij het tunen van een auto hoeven er alleen maar aanpassingen gemaakt te worden in de software. De motor of andere onderdelen van de auto worden dus niet aangepast. Dit maakt deze procedure erg veilig en ook erg snel. Voordat er aanpassingen worden gedaan in de software, zal er eerst een voormeting gedaan worden. De tuners weten dan precies wat de auto op dit moment aankan en wat er verbeterd kan worden. Daarna wordt de software bekeken en geoptimaliseerd door professionele en ervaren medewerkers. Wanneer de nieuwe software in de auto is geladen, zullen de prestaties van de auto meteen verhoogd zijn.

Een fysieke controle

Wanneer VW tuning heeft plaatsgevonden, mag jij de auto testen door middel van een testrit. Je kunt dan meteen bepalen of je tevreden bent met de resultaten. In de meeste gevallen zul je meteen merken dat de auto soepeler rijdt, een hoger vermogen heeft en sneller optrekt. Deze optimalisaties zijn altijd compleet veilig. Een betrouwbare garage zal namelijk nooit over de veiligheidsgrens van de instellingen gaan. Doordat alle instellingen nog steeds onder de veiligheidsgrens zitten, is de auto helemaal veilig om in te rijden na een VW tuning.

Een vermogensmeting uitvoeren

Na een VW tuning zul je meteen merken dat de prestaties van de auto verbeterd zijn. Het kan echter ook zijn dat je precies wilt weten in hoeverre de auto verbeterd is. Bij EQ Performance kun je er dan voor kiezen om een vermogensmeting uit te laten voeren. Het vermogen van de auto wordt dan gemeten voor de tuning en na de tuning. Hierdoor zie je precies in hoeverre het vermogen verbeterd is door de VW tuning. Hierdoor worden de resultaten van de tuning ook meteen een stuk concreter. Het is echter niet verplicht om een vermogensmeting uit te voeren bij een tuning.

De auto zuiniger maken

VW tuning kan er ook voor zorgen dat de auto zuiniger gaat rijden. Door de optimalisatie van de motor door Eqperformance.nl, gaat de motor ook op een efficiëntere manier werken. Door de snellere acceleratie hoef je bijvoorbeeld minder gas te geven bij het wegrijden. Hierdoor creëer je automatisch een zuinigere rijstijl. Daarnaast kost het ook minder moeite om hogere snelheden te bereiken. Hiermee kun je dus flink besparen. Wanneer je zelf al een zuinige rijstijl hebt, is een VW tuning dus erg voordelig. Hierdoor zal de auto namelijk nog soepeler gaan rijden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *