Loading

wait a moment

Bescherm je boot tegen weer en wind

dekzeilen

Ligt je boot in de winter in de haven dan wordt deze blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden, regen, wind, hagel en sneeuw moet de boot allemaal kunnen doorstaan. Door je boot te beschermen met dekzeilen, zorg je ervoor dat deze beschermd is hiertegen. Maar niet alleen tegen het weer, ook de zon en uitwerpselen van vogels kunnen schade toebrengen aan je boot. Tevens verleng je de levensduur van je boot door deze goed te beschermen. Wat voor boot je ook hebt, een zeil is geschikt voor iedere boot van welk formaat dan ook. 

dekzeilen

Verschillende soorten en kwaliteiten

Afhankelijk van het doel van het zeil kies je voor de kwaliteit, de dekzeilen van esails.nl heb je namelijk in verschillende kwaliteiten. Gebruik je het zeil voor de korte termijn, dan heb je waarschijnlijk voldoende aan een voordelig dekzeil die ongeveer twee jaar meegaat. Wil je de boot langdurige beschermen dan moet je een zeil hebben van goede kwaliteit, in de meeste gevallen kun je door de zeilen heen kijken hoe het met de boot is gesteld. De zogenaamde dekkleden zijn perfect om je boot langdurig te beschermen tegen alle invloeden van buitenaf.

Belang van het goed bevestigen van een zeil

Je kunt nog zulke stevige dekzeilen hebben, als je deze niet goed gebruikt kan ieder zeil of doek scheuren tijdens het gebruik. Probeer er altijd voor te zorgen dat er nog wat rek in zit, nooit het zeil te strak aantrekken. Laat geen kuilen ontstaan waar water kan blijven liggen, hiermee voorkom je lekkages van het zeil. Dek scherpe hoeken en randen af zodat deze het zeil of doek niet kunnen scheuren. Met het gebruik van elastieken nemen de krachten op de ogen af, dit voorkomt dat het zeil daarop scheurt. Verdeel de krachten over het zeil en de ogen, hoe meer krachten op een oog hoe groter de kans dat het zeil daar scheurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *