Loading

wait a moment

De truc van trucks

We zien ze allemaal dagelijks rijden op de snelwegen: vrachtwagens. Zoals we ook zien zijn deze er in verschillende soorten en maten. Er zijn de bekende vrachtwagens met ladingen voor de supermarkten. En ook zien we vaak vrachtwagens die afval of bouwmaterialen vervoeren. Daarnaast zijn er nog vrachtwagens die werktuigen of auto’s van A naar B brengen. Al deze vrachtwagens zijn alleen maar soorten. In deze soorten zijn er ook nog eens verschillende merken, typen en kleuren. Je kan je eigenlijk niet voorstellen hoeveel verschillende soorten trucs en vrachtwagens er zijn. Hierom wil ik je graag voorstellen aan één van de specifiekere types, de Kipper vrachtwagen. 

 

Korte introductie

Eerst even kort introduceren. De Kipper vrachten is een specifieke vrachtwagen die vooral gebruikt wordt door bouwbedrijven op hun bouwterrein. De Kipper vrachtwagen vervoert vaak bulkladingen. Denk hierbij aan grote hoeveelheden zand, steen of groente. Door de grote bak die achter op de vrachtwagen zit, is deze vrachtwagen zo geschikt voor wat hij het best doet, laden en lossen. De bak die achterop zit wordt bestuurd door een hydraulische zuiger. Deze zuiger zorgt ervoor dat de bak achter op de vrachtwagen makkelijk en snel kan kantelen. Dit kan via de zijkant of omhoog direct naar de achterkant. Vervolgens kan de laadklep van de bak geopend worden en zo wordt als het ware de hele lading gelost op de gewenste locatie. Doordat er simpel grote hoeveelheden vervoert, geladen en gelost kunnen worden, worden deze Kipper vrachtwagens het meest gebruikt in de bouw en in de agrarische sector. 

 

Verschillen in uitrusting

Wat de Kipper vrachtwagen precies doet is duidelijk, maar onder de term ‘Kipper’ vallen ontzettend veel verschillende soorten trucks. De Kipper wordt vooral onderscheden door de manier van uitrusting. Zo is het belangrijk om te kijken of de vrachtwagen wel of geen laadklep heeft. Sommige van de Kipper modellen hebben zelfs een autolaadkraan. Met deze kraan kunnen de materialen makkelijk uit de bak gehesen worden. Ook zit er soms een retarder of intarder op de trucks. Dit is een hydraulische rem die ervoor zorgt dat, wanneer de vrachtwagen zwaarbeladen is, deze bij het remmen veilig tot stilstand komt. 

 

Zelf aanschaffen?

Ben je ook voor jouw bedrijf nu op zoek naar een Kipper vrachtwagen. Wil je weten waar een kipper te koopstaat? Zoek dan vooral niet verder! De Kipper vrachtwagens zijn er in verschillende merken en hierdoor worden zij ook in verschillende prijsklassen aangeboden. Zo is er altijd een Kipper vrachtwagen die binnen jouw budget valt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *