Loading

wait a moment

Een nieuwe auto

Misschien is het je eerste auto, of heb je er al een aantal gehad en is hij aan vervanging toe. Allemaal redenen om tot de aanschaf van een andere auto over te gaan. De aanschaf van een auto is voor velen een grote uitgave. Je vooraf goed oriënteren op de mogelijkheden en de kosten is aan te raden. Wat voor soort auto wil je? Wat voor merk auto wil je? En nog belangrijker, wil je een nieuwe auto kopen, een tweedehandsauto of misschien wel een auto leasen. Elke keuze heeft zijn voor- en nadelen. Laat je adviseren door een adviseur of zet zelf de mogelijkheden op een rijtje. Het leasen van auto’s is de laatste jaren explosief toegenomen. Niet alleen zakelijk maar ook private lease is al helemaal ingeburgerd in onze maatschappij.

Leasen

Als je aanhikt tegen de aanschafkosten van zowel een nieuwe als tweedehandsauto dan is een lease. auto een prima alternatief. Leasen kan op diverse manieren, twee veel voorkomende opties zijn shortlease en leasen voor een langere periode. Als je voor leasen voor een langere periode kiest dan kan je voor een vooraf bepaald aantal jaren een gloednieuwe auto rijden. De meest voorkomende lease vorm is operational lease. Operational lease betekent dat je een vast bedrag per maand betaalt aan een leasemaatschappij. In ruil daarvoor mag je een leaseauto naar keuze rijden. In de meeste gevallen zijn alle kosten, behalve de brandstof, inbegrepen in het maandelijkse bedrag dat je betaalt. Je weet dus altijd waar je aan toe bent. De auto blijft steeds het eigendom van de leasemaatschappij. Bij de aanvraag wordt wel gecheckt of je inkomen toereikend is om het leasecontract aan te gaan. Kortom leasen is voor veel mensen een zeer interessante optie.

De auto business de komende jaren

De verwachting is dat de auto business de komende jaren zal blijven groeien. Vooral het percentage elektrische auto’s zal verder gaan toenemen. Afgelopen jaar steeg het aantal elektrische auto’s in ons land al aanzienlijk. In 2030 zou volgens de huidige verwachtingen een kwart elektrisch moeten zijn.  De elektrische auto heeft echter ook een minder gunstige keerzijde. Ze vormen een groter gevaar op de weg dan auto’s die traditioneel worden aangedreven. De kans dat iemand in het verkeer zwaargewond raakt is bij een elektrische auto groter. Nieuwe eigenaren zijn zich er doorgaans niet van bewust dat een volledig elektrische auto heel snel optrekt en veroorzaken daardoor vaker ongelukken en schade. Daarnaast zijn de elektrische auto’s uitgerust met een zware batterij waardoor ze zo’n 250 kilo zwaarder zijn. Hierdoor zijn de gevolgen van een ongeluk met bijvoorbeeld een fietser veel groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *