Loading

wait a moment

Een ongeluk zit in een klein hoekje 

Het kan iedereen overkomen, een ongeluk met je auto, fiets of scooter. Zeker in de drukke steden gebeuren elke dag wel verkeersongevallen. Je hoeft maar even niet op te letten en iemand rijdt achter op je. Hoe voorzichtig je ook bent, vaak zijn het andere mensen die zitten te dromen of ergens anders mee bezig zijn. Scooterrijders of fietsers zijn vaak niet met hun hoofd bij het verkeer maar met hun telefoon. Ook automobilisten hebben hier een handje vol van. Dus een verkeersongeval zit in een klein hoekje en het is vaak niet eens jouw schuld. 

Ongeval in Rotterdam 

Gebeurt dit nou in de stad Rotterdam? Dan kun jij letselschade advocaat Rotterdam inzetten om de schade die is aangebracht te verhalen bij de verantwoordelijke partij. Maar wat verstaan we nou onder letselschade? Een ongeval kan ingrijpende gevolgen hebben. Voor het slachtoffer, maar ook voor de omgeving en je vervoer. Is iemand gewond geraakt bij het ongeval, dan spreken we van letsel. Schade als gevolg van letsel is dus letselschade. Als een andere partij hiervoor verantwoordelijk is, dan is er recht op een vergoeding. 

Twee soorten letselschade 

Is er schade door een ongeval en is dit niet jouw schult? Dan kun je dit verhalen op de verantwoordelijke partij. Maar welke soorten schade zijn er? Je kunt letselschade onderverdelen in twee delen. Aan de ene kant is er materiële schade. Deze schade kan op geld gewaardeerd worden, zoals kosten voor het ziekenhuis, opvang kosten door afwezigheid of inkomensschade voor het mislopen van je inkomen. Daarnaast is er immateriële schade. Deze schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Smartengeld is niet op geld waardeerbaar. Het is een vergoeding voor je pijn en verdriet. 

 

De meest voorkomende schade bij kleine ongevallen zijn wel materiële schade. Jij hebt altijd recht op een letselschadespecialist, die jou kunt helpen de juiste vergoeding te krijgen bij de tegenpartij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *