Loading

wait a moment

Gekeurd ritregistratiesysteem?

 

 

De meestgehoorde klacht van medewerkers die vaak onderweg zijn voor de zaak: het handmatig bijhouden van het aantal gereden kilometers. Dit is iets wat volgens medewerkers de sfeer van een dagje weg van kantoor kan bedrukken. Gelukkig bestaat er voor alles in de 21e eeuw een oplossing, zo ook voor deze vervelende taak. Dit is natuurlijk een ritregistratiesysteem voor in de auto van de geïrriteerde medewerkers. Maar niet alleen de ergernis van de medewerker wordt hiermee verholpen. Ook de ondernemer zelf profiteert van een uniek systeem waarin de kilometerstand kan worden bijgehouden. Dan wordt hier natuurlijk gesproken over het fiscale aspect. Doordat er een goed overzicht gegeven kan worden van het aantal privékilometers weet de ondernemer steeds vaker boetes te voorkomen en de gegevens in een handomdraai aan de belastingdienst te overhandigen. Ook worden kosten bespaard omdat de medewerker niet het aantal kilometers hoeft uit te rekenen. Hierdoor kunnen zij aan de slag met wat écht telt!

Keuring van keurmerk

Voor het gebruik van een dergelijk ritregistratiesysteem is het daarnaast wel van belang dat u kunt vertrouwen op de waarden van de registraties. Daarom wordt altijd aangeraden om te kiezen voor een registratiesysteem met een keurmerk, zoals dat van Verizon. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de kwaliteit en betrouwbaarheid gewaarborgd blijven en de investering niet voor niets was. Bijzonder, aangezien er geen enkel ander keurmerk bestaat wat een onafhankelijke branchestandaard is geworden voor registraties die van toepassing kunnen zijn voor de belastingdienst. Ironisch genoeg heeft de rittenregistratie met een keurmerk, een keurmerk van de belasting.

Online gevaren mogelijk van het ritregistratiesyteem?

Zoals je wellicht is opgevallen, in onder andere het nieuws, is het aantal online cyberaanvallen toegenomen waardoor mensen toch huiverig worden met het gebruik van online meetapparatuur. Zou het dan ook kunnen dat de ritten door derden worden bijgehouden, zoals criminelen en bedrijfspionnen? De privacy van de chauffeur en de rit worden beveiligd en beschermd door de strikte beveiliging van het rittenregistratiesysteem. Zo kan de chauffeur zelf aangeven met een schakelaar of het een privé of zakelijke rit is. Maar mocht het in het ergste geval toch voorkomen dat een hacker het ritregistratiesysteem binnensluipt, is het mogelijk om de data te verwijderen uit de software. Want verwijderd is beter dan in verkeerde handen. Dit is waardevolle informatie waaraan ook de ondernemer veel waarde hecht. Door het gebruik van het systeem worden individuele prestaties van chauffeurs bijgehouden en verwerkt in de rapportages waardoor de ondernemer een overzichtelijk beeld krijgt. Zo kan hij voldoen aan de eisen van de belastingdienst.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *