Loading

wait a moment

Heren fiets voor de echte man!

Tegenwoordig zijn er allemaal verschillende soorten fietsen beschikbaar, waarbij er steeds meer op de markt komen. Het recentste voorbeeld is de elektrische fiets. Zo bestaat er ook al enkele tientallen jaren een heren fiets. Vroeger werd er hierin geen onderscheid gemaakt en werden de fietsen als vrij standaard verkocht. Nu zijn deze fietsen gespecialiseerd op verschillende modellen en geslachten. Deze fiets is dan ook makkelijk te herkennen aan de hoge framebuis. Dit is een extra buis in vergelijking tot een damesfiets, die zijn voornamelijk laag. Deze buis loopt overigens tot onder het zadel en stuur langs en zorgt daardoor voor die extra stevigheid. Deze stevigheid neemt weer extra veiligheid met zich mee. In dit artikel gaan we nog dieper op dit onderwerp in!

Elektrische variant

In de inleiding van dit artikel werd er al het een en het ander geschreven over de elektrische heren fiets. Dit is één van de nieuwste ontwikkelingen in de fietsenbranche, die ook nog eens volop in ontwikkeling is. Deze elektrische fietsen zorgen voor extra trapondersteuning, waardoor jij minder vermoeid raakt en zelfs sneller kunt fietsen. Veel mensen maken hier gebruik van om met deze fiets naar werk te gaan. Zo sla je eigenlijk veel vliegen in één klap, want je bent goed bezig voor het milieu, bespaart brandstofkosten en je bent ook nog eens gezond bezig door te bewegen. Als je werk ver is dan is het logisch dat zo een elektrische fiets niet handig is, maar mocht het zijn dat je werk redelijk dichtbij ligt met de fiets. Dan kan je zeker hier gebruik van maken.

Welk fiets?

Welk heren fiets is dan geschikt voor jou? Er zijn namelijk verschillende soorten op de markt. Zoals de elektrische fiets waar we het net over hebben gehad. Mocht je een normale fiets willen, dan zijn er ook zat van. Een passende framemaat is dan belangrijk zodat je voeten bij de grond kunnen komen. Een wielmaat van 28 inch past meestal bij iemand van 155 cm of langer. Deze fietsen zijn dan ook zeer geschikt voor volwassenen, maar ben jij bijvoorbeeld een kort persoon dan kan je niet op ieder herenfiets rijden. Waarschijnlijk moet je dan een fiets met een speciale framemaat halen die op maat is gemaakt of wellicht een tienerfiets.

Lichtgewicht

Een heren fiets kan erg zwaar zijn, omdat ze vaak van zware aluminium worden gemaakt. Er zijn echter heel veel fietsen die erg licht van gewicht zijn. Zo zijn deze met lichtgewicht aluminium frame voorzien. Zo kan jij veel sneller fietsen, de heuvel afdalen, tegen de wind fietsen en probleemloos anticiperen op omleggingen op de weg. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *