Loading

wait a moment

Hoe werkt dat een auto leasen?

Als je een auto wilt aanschaffen kan je er voor kiezen om een auto te leasen in plaats van deze te kopen. Dit kan veel voordelen met zich meebrengen zoals lagere kosten en meer zekerheid van een goed werkende auto. Een auto leasen kan daarom een mooi alternatief bieden voor het kopen van een auto. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een lease auto. Maar hoe werkt het leasen van een auto eigenlijk?

Huren

Het leasen van een auto kan je beste vergelijken met het huren van een auto of een ander product. De lease auto is namelijk eigendom van de leasemaatschappij, en tegen een maandelijks bedrag kan jij gebruik maken van deze auto. Wanneer er iets met de auto gebeurt (diefstal of schade) worden deze kosten betaald door de leasemaatschappij. Hierdoor is het altijd voordeliger om een auto te leasen dan om een auto te kopen met behulp van een lening. Als de looptijd van een leaseauto voorbij is lever je de auto in principe weer in. Maar dit hoeft niet als de auto goed is bevallen. Dan kan je ervoor kiezen om de auto over te kopen. Een private lease overnemen is ook een optie. Hierbij neem jij of neemt iemand anders van jou het leasecontract over. 

De auto

Wanneer jij kiest voor een lease auto heb je nog steeds de mogelijkheid om eisen te stellen aan de auto. Je kan bij de leasemaatschappij dan aangeven wat de wensen zijn van de auto zodat de leasemaatschappij jou een auto kan aanbieden die aan je wensen voldoet. Je kan bijvoorbeeld aangeven welk merk je graag een auto wilt, hoeveel co2 uitstoot de auto mag hebben, welke brandstof de auto gebruikt, en hoe hoog de prijs per maand is die jij wilt betalen. het is ook mogelijk om te kiezen voor private lease occasions. Dit zijn simpel gezegd tweedehands lease auto’s en de kosten van deze auto’s zullen daarom lager zijn dan bij een nieuwe lease auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *