Loading

wait a moment

Start een nieuwe carrière als rijinstructeur

Wil je het nieuwe jaar goed beginnen met een nieuwe opleiding? Vind je het leuk om mensen dingen te leren? En zou je dit het liefste willen doen op het gebied van verkeer? Misschien is de opleiding rijinstructeur dan wel wat voor jou. Zodra je de opleiding hebt afgerond kun je gelijk aan de slag. Zodra jij je diploma binnen hebt, heb je namelijk 99% kans om een baan te krijgen. Meer weten over wat je te wachten staat als je aan de opleiding begint? Lees snel verder!

Inhoud van de opleiding rijinstructeur

Grofweg bestaat de opleiding uit drie fases, namelijk fase 1 waarin theorie en praktijk centraal staat, fase 2 die in het teken staat van theorie en fase 3 waarbij je stage gaat lopen. Bij de theorie in fase 1 komen er verschillende theorieën naar voren die direct betrekking hebben op het onderwerp verkeer. Denk bijvoorbeeld aan geldende wetten en regels, andere weggebruikers en natuurlijk ook verkeersveiligheid. Bij het gedeelte theorie wordt je alles bijgebracht over het controleren van het voertuig en hoe je bijzondere verrichtingen moet uitvoeren. Ook komt de rijproef en voertuig- en verkeersbeheersing aan bod. In de tweede fase leer je praktische skills om goed te kunnen functioneren als rijinstructeur.

Stage en leervormen tijdens de opleiding

De stage omvat 40 uur waarbij je 35 uur actief zelf aan de slag gaat en 5 uur passief nieuwe kennis opdoet. Zodra je de stage succesvol hebt afgerond ontvang je een bevoegdheidspas autorijbewijs. Tijdens de opleiding krijg je te maken met verschillende leervormen. Het is daarom mogelijk om op een flexibele manier te studeren. Zo heb je af en toe klassikale bijeenkomsten maar kun je ook in je eigen tijd studeren door e-learning te volgen. Als er een klassikale bijeenkomst is, zal deze sowieso buiten de spitsuren plaatsvinden. Deze bijeenkomsten zijn allesbehalve passief van aard. Je krijgt zelf de mogelijkheid om actief mee te doen aan discussies en trainingen te volgen om competenties op te doen.

Wanneer kan ik de opleiding volgen?

Ben je enthousiast geworden om de opleiding te volgen? Dan is het handig om te weten waar je aan moet voldoen om toegelaten te worden. Zo heb je bijvoorbeeld een rijbewijs B nodig, een diploma op MBO-niveau en een VOG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *