Loading

wait a moment

Tips bij het kopen van een tweedehands auto

Remschijven Volkswagen

Yess.. Je hebt net je rijbewijs binnen en je wil nu een tweedehands auto kopen. Dan kom je direct al op een punt waar je moet kiezen hoe je die gaat kopen. Ga je naar een garage in de buurt om te kijken wat daar voor occasions worden aangeboden? Ga je online rondkijken? Of koop je een occasion van een particulier? Alle opties hebben hun voor en nadelen. We nemen je graag even mee langs deze opties zodat jij straks weet hoe je een goede occasion koopt.

Een tour maken langs diverse garages

De eerste optie is om gewoon een tour te gaan maken langs diverse garages bij jou in de buurt. Bij alle garages staan occasions te koop. Als je een occasion koopt van het merk van de dealer dan zal deze in de meeste gevallen duurder uitvallen dan wanneer je kiest voor bijvoorbeeld een Peugeot occasion die je vindt bij een Opel garage. Garages willen andere merken graag zo snel mogelijk verkopen en dus wordt de prijs interessanter.

Online op zoek naar een occasion

Ook online staan duizenden occasions te koop. Wanneer je op marktplaats kijkt krijg je al een goede indruk wat de vraagprijs ongeveer is van de auto die jij zoekt. Pas echter wel op met het kopen via een online site. Je zou zeker niet de eerste zijn die wordt opgelicht bij de aankoop van een auto.

Occasion kopen bij een particulier

Lang niet iedereen biedt zijn auto online te koop aan. Als je eens rondkijkt in jouw omgeving zul je zeker occasions tegenkomen die jou bevallen. Ook hier geldt, let goed op bij de aankoop van een particuliere occasion. Er kunnen verborgen verbreken zijn en je weet niet altijd of de kilometerstand van de auto wel klopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *