Loading

wait a moment

Top 5 oudste automerken

Denk jij te weten welke automerken het langste bestaan? Het begin van de auto productie is ongeveer 200 jaar geleden begonnen. Vanaf die tijd zijn ontzettend veel soorten auto’s ontworpen die je nu nog wel eens op oldtimer evenementen ziet staan. Wij hebben daarom de 5 oudste automerken voor je opgesomd!

Peugeot

Je zult in eerste instantie misschien niet meteen aan de peugeot denken, omdat er nog steeds nieuwe modellen worden gemaakt en het een bekend automerk in Nederland is. Toch is een oud automerk wat sinds 1803 bestaat. De eerste echte auto van peugeot werd in 1882 uitgebracht. 

Vauxhall

Dit is een Engels automerk dat als sinds 1857 bestaat. De eerste auto is in 1903 uitgebracht en is een samenwerking aangegaan met Opel. 

Fiat

Ook de Fiat is een van de oudste automerken. Ondanks dat deze nog steeds een groei meemaken, is dit bedrijf als sinds 1899 actief. Het italiaanse automerk werd voornamelijk bekend in 1902, waar zij meededen aan een bekend autorace. Dit kwam mede omdat de directeur een racer was. Hij keek bij de productie van auto’s ook wel eens af van de Amerikaanse markt, waar hij erg door werd geïnspireerd. 

Ford

De Ford is af te leiden van Henry Ford, een naam die je vast weleens gehoord hebt. Henry Ford maakte in 1886 zijn eerst auto maar het bedrijf zelf werd pas in 1903 opgericht. De strategie bij Ford was voornamelijk gericht op massaproductie waar hij ook bekend om is geworden. 

Rolls Royce

Rolls Royce is vooral in het hogere segment erg bekend. De auto was speciaal geproduceerd voor de hogere klasse en is sinds 1906 een exclusief automerk. In die tijd was Rolls Royce nog een zelfstandig merk, echter is het nu onderdeel geworden van BMW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *